Saltear al contenido principal
630462904 femflocs@gmail.com Passatge Oest nº 6J, Teia, 08329

La fusta i els boscos

L’ús de fusta en construcció contribueix positivament a l’manteniment i augment dels boscos europeus que estan en contínua expansió, vinculats a una gestió forestal sostenible. Només el 64% de l’augment dels boscos europeus és tallat.

Construeix reduint emissions de CO2

Cada metre cúbic de fusta usat com a substitut d’altres materials de la construcció redueix les emissions de CO2 a l’atmosfera en una mitjana de 1,1t de CO2. Si afegim això a les 0,9t de CO2 emmagatzemades a la fusta, cada metre cúbic de fusta estalvia un total de 2t de CO2. Tenint en compte que en un clima mediterrani europeu més de l’50% de les emissions d’un edifici convencional es produeixen per la construcció i no pel consum en la vida útil d’aquest edifici es reflecteix la importància de l’material escollit.

Cal tenir en compte que … el formigó exigeix unes quantitats de ciment molt elevades i el 27% de les emissions de CO2 d’un edifici convencional durant la seva vida útil vénen derivades de el ciment.

Rehabilita

La rehabilitació des del punt de vista mediambiental suposa un 30% menys d’emissions de CO2 durant 50 anys de l’edifici. La incorporació de la fusta en les obres es tradueix en una reducció de l’10% en els costos de construcció, sent a més habitatges amb contribucions d’energia activa.

Cicle ecològic i reciclatge

El CO2 emmagatzemat en la fusta segueix sense ser alliberades a l’atmosfera al llarg de la vida inicial d’un producte i fins i tot després, a través de la reutilització i el reciclatge (per exemple, com taulers derivats de la fusta o fusta reconstituïda), per tornar finalment a l’atmosfera mitjançant incineració per aconseguir energia o la descomposició, en lloc que la seva energia sigui desaprofitada a l’abocador, com passa amb altres materials.

Fusta: aïllant natural

Utilitzar fusta també ajuda a estalviar energia al llarg de la vida útil d’un edifici, ja que la construcció amb fusta té un valor molt alt d’aïllament tèrmic natural

Informació General

Contacte amb nosaltres

Omple el Formulari de Contacte i nosaltres ens posarem en contacte amb vosaltres. Els camps amb * són obligatoris.

  Nom
  Cognoms
  Email
  Telèfon
  Missatge
  He llegit i accepto l'Avis Legal i la Política de Privacitat

  Volver arriba